Skip to content

Ansiktsløftning

Ansiktsløftning er blitt en stadig vanligere operasjon, som kan gi deg et hudkostyme som er mer i takt med den alderen du måtte føle deg.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Med økende alder vil huden i ansiktet forandre seg. Den blir tynnere og slappere. Muskelbevegelse og sovestilling strekker og rynker huden og tyngdekraften får huden til å henge. Det blir rett og slett hud til overs til et hode som holder samme størrelse. Selv om denne utviklingen kan bremses med medisinske kremer og peelinger, injeksjonsbehandling og fillere som Restylane, er det noen ganger nødvendig å ta bort overflødig hud for å få full effekt hvis du synes aldersforandringene har gått for langt.

Ansiktsløftning er blitt en stadig vanligere operasjon, som kan gi deg et hudkostyme som er mer i takt med den alderen du måtte føle deg. Det er imidlertid en operasjon hvor du må sette deg godt inn i fordelene og ulempene med inngrepet. Selv om vi her gir utfyllende generell informasjon, anbefaler vi å snakke med vår plastikkirurg for fullt innblikk i hva som passer for akkurat deg. Du vil da også få en analyse av ansiktet og huden din, og vi vil gi deg en helhetlig rådgivning om hva som kan gjøres – og hva som ikke kan eller bør gjøres.

Operasjonen

Ved en ansiktsløftning blir huden og vevet under huden i ansiktet langs kjeven og under haken strammet opp. Det hudoverskuddet som da må komme fjernes, hvor den ”nye” og strammere huden syes på igjen langs ørekanten slik at arrene skal vises minst mulig. Operasjonen tar 2-3 timer og gjøres som regel i narkose, eventuelt i lokalbedøvelse med sovetablett avhengig av inngrepets omfang.

Det som kan forventes å forbedres ved et ansiktsløft er mengde løs hud langs kjevelinjen (såkalte jawls), på halsen og under haken. Videre vil det kunne bli en forbedring både av folden som starter fra siden av nesen og som går ned mot munnvikene (nasolabialfuren) og også linjene på utsiden av øynene (kråketærne). Hudkvaliteten vil normalt ikke påvirkes, dog vil vi noen ganger for maksimal effekt og trygghet anbefale et spesielt krem- og behandlingsprogram for huden din før operasjonen.

Hvem kan opereres med ansiktsløftning?

Det vil alltid være slik at noen egner seg bedre for ansiktsløft enn andre og særlig viktig er at man har realistiske forventninger til resultatet. Ideell alder er mellom 40 og 60 år. I tillegg må man være fysisk og psykisk frisk samt helt nikotinfri 4 uker før og etter operasjonen. De som lett danner stygge arr eller har øket blødningstendens bør trolig ikke opereres. Bruker du blodfortynnende medisiner må bruk av disse avklares med vår kirurg før operasjonen starter. Din helsetilstand blir nøye gjennomgått før en eventuell operasjon samt at du vil få grundig skriftlig informasjon om hva du skal gjøre før og etter operasjonen for størst mulig trygghet.

Etter operasjonen

Det er viktig å planlegge tiden etter operasjonen godt og ikke minst er det helt nødvendig for å få bli operert at du følger våre instrukser nøye. De første to dagene skal du være i nærheten av klinikken og helt i ro med overkroppen høyt. Deretter kan du være mer oppe i løpet av den første uken. Det er vanlig å være blå og hoven i de første 1-2 ukene og det er vanligvis først etter ca 3 uker at du kan gjenoppta normale selskapeligheter igjen. Hard fysisk aktivitet kan gjenopptas etter 4-6 uker.

Komplikasjoner

Som ved alle operasjoner kan det komme blødning. Dette er veldig sjeldent, men viktig å oppdage da det kan behøve å tømmes ved å løsne på et par sting. Infeksjon kan også forekomme, men det er svært sjelden vi opplever det. Sårproblemer er også uvanlig, men kan oppstå og vil kreve litt ekstra stell i en periode. Noe vanligere er bivirkninger, som nedsatt følelse i huden som er løftet. Dette bli bedre etter noen måneder, men kan noen ganger bli permanent akkurat rundt arret. Skade på nerven som styrer ansiktsbevegelse forekommer meget sjeldent.

Bestill time til uforpliktende konsultasjon i dag ved å fylle ut skjemaet «Bestill konsultasjon» på denne siden, her kan du også sende oss spørsmål om det er noe du lurer på angående inngrepet. Du kan selvsagt også ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Medisinsk ansvarlig for operasjoner og inngrep er plastikkirurg Bjørn Tore Haga.

Velkommen til oss på Stavanger Plastikkirurgi!

Register Here to Attend

Fill in the form, or, if you prefer, Send Us An Email