Behandling mot overdreven svette

Å svette er en normal kroppslig reaksjon for mest mulig effektiv avkjøling når vi blir varm. Imidlertid kan det hos noen bli for mye av det gode og føre til plager i hverdagen.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Plagsom overdreven svette kalles på legespråket hyperhidrose og er et stort problem for veldig mange. Typiske plager er for eksempel at man ikke tør hilse på folk fordi man er våt på hendene, man må skifte skjorte hele tiden på grunn av våte armhuler eller får synlig våte bukser i skrittet på treningsstudioet.

Det finnes imidlertid hjelp og de mest anerkjente svettebehandlingene er botulinum toksin og kirurgi:

Botulinum toksin

Botulinum toksin er kanskje mest kjent for sin glimrende effekt på rynker i ansiktet. Imidlertid virker botulinum toksin ikke bare ved å stoppe nervesignalet til muskler, de virker også på samme måte til svettekjertler. Svettekjertlene får med andre ord ikke beskjed fra kroppen om å lage svette!

Botulinum toksin er vårt førstevalg mot overdreven svette og kan settes både under armenei håndflatene, i ansiktet og i skrittet/underlivet med godt resultat. Botulinum toksin er trygt, kan alltid reverseres og er veldig enkelt å få gjort. Ulempene er at det må gjentas 1-2 ganger i året og innebærer noen få stikk (nålen er ekstremt tynn og du får bedøvelseskrem før behandlingen). Det kan en sjelden gang utvikle seg en resistens mot behandlingene og i svært sjeldne tilfeller virker ikke botulinum toksin i det hele tatt. Det er verdt å merke seg at brukt mot svette har botulinum toksin en lengre effekt enn mot rynker, vanligvis over dobbelt så lang tid.

Botulinum toksinbehandling mot svette gjøres av vår plastikkirurg som er meget erfaren på dette. Det er gjort på få minutter og kan gjøres i lokalbedøvelse hvis ønskelig. Mange som er plaget med overdreven svette oppgir at de har ”fått et nytt liv” kun få dager etter behandlingen.

Kirurgi

For de som ikke har effekt av botox eller som av andre grunner ikke egner seg, kan kirurgi være en løsning. Vår metode er en spesiell type fettsuging som gir minimale merker i huden.

Vi håper med dette å ha besvart noe av det du måtte lure på angående overdreven svette.

Ønsker du å bestille time til behandling eller uforpliktende konsultasjon, fyller du ut «Bestill konsultasjon» skjema på denne siden eller ved ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Medisinsk ansvarlig for injeksjoner er plastikkirurg Thale Riisøen.

Velkommen til Stavanger Plastikkirurgi!