Diverse brystoperasjoner

Stavanger Plastikkirurgi tilbyr en rekke andre brystrelaterte operasjoner annet enn ren forstørrelse, reduksjon og løft.

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Inndratt brystvorte

Korreksjon av en eller to inndratte brystvorter er et relativt enkelt inngrep som gjøres i lokalbedøvelse. Inngrepet gir et lite arr som skjules i det brunpigmenterte området rundt brystvorten. Det vil som regel bli satt noen sting som forsvinner av seg selv etter et par uker.

Forkorting av lang brystvorte

Forkorting av lang brystvorte er et lite inngrep som gjøres i lokalbedøvelse. Inngrepet gir et lite arr som skjules i det brunpigmenterte området rundt brystvorten. Det vil som regel bli satt noen sting som forsvinner av seg selv etter et par uker.

Fjerning av ekstra / overtallig brystvorte

Ekstra brystvorter eller ekstra brystvorteåpning er relativt vanlig og kan fjernes i et lite inngrep i lokalbedøvelse.

Fjerning av klump i brystet

Krever som regel forutgående undersøkelse på sykehuset. Er det snakk om bekreftet godartet forandring som sykehuset ikke vil fjerne, kan fjerning av slike forandringer selvsagt gjøres av vår plastikkirurg.

Brystfjerning og innleggelse av proteser på grunn av genfeil

På grunn av våre kirurgers spesielle kompetanse på dette området, gjøres såkalt profylaktisk mastektomi (brystfjerning) og direkte rekonstruksjon med brystproteser hos oss. De som er aktuelle for en slik operasjon er de som har påvist genfeil som gir risiko for brystkreft (BRCA1/2) eller andre spesielle grunner til at brystene er anbefalt fjernet (en slik anbefaling må komme fra en som er spesialist i brystkirurgi). Klinikken har ikke offentlig refusjon slik at de som kommer til oss må betale inngrepet selv, men slipper da til gjengjeld ventetid og kan selvsagt også velge kirurg og tidspunkt selv. Kontakt oss gjerne for priser og mer informasjon.

Operasjon for andre brysttilstander

Det finnes også en rekke andre brysttilstander som gjør at kvinner kan ønske operativ korreksjoner. Det kan være ulik størrelse eller form på brystene (asymmetri), brystkassevarianter som ”traktbryst” eller ”fuglebryst”, underutviklet del av brystet, rettinger etter tidligere operasjoner i brystene enten kosmetisk eller på grunn av celleforandringer.

For mer detaljert informasjon om hva som kan gjøres for akkurat deg anbefales en samtale med vår plastikkirurg. Du kan bestille uforpliktende konsultasjon hos oss via e-post ved å fylle ut skjemaet bestill konsultasjon på denne siden, eventuelt ringe oss på telefon 51 55 85 00.  Velkommen til Stavanger Plastikkirurgi.

Medisinsk ansvarlig for operasjoner og inngrep er plastikkirurg Bjørn Tore Haga.