Brystforstørrelse med eget fett

Å forstørre brystene er verdens vanligste kosmetisk kirurgiske inngrep.

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Å flytte fett fra et sted du har «for mye» til et annet sted der det er «for lite» kalles fettoverføring eller fett-transplantasjon. Tidligere var dette operasjoner som var vanskelige å få til, men ny kunnskap og nye teknikker gjør nå endelig at det er mulig å få til dette med relativ gode og forutsigelige resultater.  Fettoverføring til brystene er på kort tid blitt svært etterspurt, og det ikke uten grunn: det er nemlig tre store fordeler med metoden: ikke bare får du fjernet fett der du har for mye, du slipper også å få lagt inn fremmedlegemer i kroppen og det blir ingen større arr av metoden. Brystene fungerer også helt normalt etterpå på alle måter, inkludert amming.

Hvilket resultat kan forventes?

Resultatet av brystforstørrelse med fett er noe ulikt fra silikonprotese. Med fett så vil volumet fordeles mer jevnt og holde seg til brystets naturlig utgangsform. Det blir bare et større og fyldigere bryst av det du allerede har og generelt gi noe mindre forstørrelser enn det proteser kan gi. For et godt resultat så bør du ha mere hud enn innhold i brystene, det vil si at de som har gjennomgått svangerskap og amming er bedre egnet enn de aller yngste som ikke har fått barn. Du må også ha litt fett å ta av for å si det sånn, det vil si ikke være for tynn.

Med økt fettmengde i brystene vil også naturlig nok størrelsen følge din fremtidige vekt. Går du opp i vekt, vil brystene øke ytterligere i størrelse og motsatt om du går ned.

Hvem egner seg for brystforstørrelse med fett?

Fysisk og psykisk friske kvinner med ønske om kun moderat forstørrelse av brystene og som har tilgjengelig fett. Det er en fordel at du har litt ekstra hud i forhold til brystvolumet slik som er vanlig etter svangerskap og amming.

Har du kjent arvelig disposisjon for brystkreft bør du ikke forstørre brystene. Amming må være avsluttet minimum 3 måneder før operasjonen. Du kan ikke røyke minimum to uker før og etter operasjonen da røyken fører til dårligere overlevelse av fettcellene.

Operasjonen

Selve inngrepet gjøres ved å bruke vann-assistert fettsuging (trykk på linken for å lese mer om dette!) og suge ut ønsket fett under lavt trykk, deretter behandles fettet av en spesielt skånsom maskin slik at bare de minste og uskadete fettcellene kan overføres til brystene og gi det ekstra volumet som man ønsker.

Avhengig av hvor mye det er å ta av og hvor mye plass det er i brystene, kan det det kan normalt sett legges inn flere hundre milliliter fett i hvert bryst. Det er vanlig å legge inn mer enn man ønsker fordi det må påregnes at ca 1/3 av fettet forsvinner i løpet av de første 3-4 månedene. Behandlingen kan imidlertid gjentas senere hvis en ønsker det.

Operasjonen foregår i narkose eller i lett søvn og du vil til enhver tid passes på av 4 helsepersonell på operasjonsstuen og 1-2 på oppvåkningen, alle spesialister innen sitt fagområde og med lang erfaring innen kosmetiske inngrep.

Etter operasjonen

Som regel er de som forstørrer brystene med fett mye sprekere etter operasjonen enn de som tar silikonproteser. Du må likevel regne med noen dager med ro etter operasjonen. Det vil merkes ubehag i de fettsugde områdene men føle fint lite i brystene. Det er som ved vanlig fettsuging viktig med bruk av kompresjonstøy i minst 3 uker etter operasjonen. Du må regne med å være borte fra jobb og selskapeligheter i minst noen dager og full aktivitet gjenopptas vanligvis etter 2-5 uker.

Komplikasjoner

Metoden innebærer flytting av ditt eget kroppsvev og det er derfor svært sjeldent med problemer etter operasjonen. Blødning og infeksjon kan forekomme også her som med alle andre inngrep, men er svært uvanlig. Mindre ujevnheter kan forekomme, mens større ujevnheter er veldig uvanlig, men kan som regel korrigeres i ettertid. Senere cystedannelser er veldig uvanlig med operasjonsmetoden vi benytter oss av.

Velkommen til oss!

Vi på Stavanger Plastikkirurgi har nå lang og god erfaring med brystforstørrelse med eget fett og anser oss som et betydelig kompetansesenter på dette. Det er nemlig ikke slik at alle måter for fettoverføring er like bra – det er faktisk stor forskjell.

Våre spesialister kan gi deg full informasjon både om de ulike metodene for brystforstørrelse og hva som passer for akkurat deg. Bestille time til uforpliktende samtale med en av våre plastikkirurger i dag ved å fylle ut skjemaet bestill konsultasjon på denne siden. Du kan også ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Medisinsk ansvarlig for operasjoner og inngrep er plastikkirurg Bjørn Tore Haga.

Velkommen til Stavanger Plastikkirurgi.