Fettfjerning med Belkyra

Belkyra er et nytt legemiddel som fjerner uønsket fettoverskudd på haken, eller såkalt «dobbelthake». Belkyra er raskt blitt en suksess over hele verden og gir deg mulighet til å fjerne dobbelthaken uten kirurgisk inngrep. Les mer om denne behandlingen her på denne siden!

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Hvordan virker Belkyra?

Belkyra er et legemiddel med virkestoffet deoksykolsyre. Belkyra bør settes av lege med kunnskap om fettsuging og fungerer ved at det fysisk ødelegger cellemembranen på fettceller uten å ødelegge andre celler. Belkyra settes ved å sprøyte det inn under huden med tynne nåler på liknende måte som man gjør med botox.

Hvem kan ta Belkyra?

Belkyra kan brukes på alle som har overskudd av fett under haken, såkalt dobbelthake.  De som ikke skal ha er hvis du har kjent blødersykdom, infeksjon rundt behandlingsområdet, alvorlig psykisk sykdom og allergi mot midlet. Bruk av blodfortynnende medisiner avtales med legen i god tid før operasjonen. Gravide og ammende bør heller ikke bruke Belkyra.

Hvordan foregår behandlingen?

Belkyra må settes flere ganger for maksimal effekt og det anbefales 2 til 4 behandlinger med ca 4 – 6 uker imellom hver gang. Behandlingen foregår ved at stoffet settes rett under huden med en liten sprøyte på tynn nål. Avhengig av størrelsen på dobbelthaken er det kun noen få stikk. Det er vanlig å merke ubehag/smerter i en kort periode etter injeksjonen og du vil derfor få bedøvelse av legen vår før du begynner som skal gjøre behandlingen så behagelig som mulig.

Etter behandling

Etter behandlingen så kan du reise hjem med en gang etterpå. Du trenger ikke bruke noen maske eller liknende og kan gå hjem «slik du er». Du kan kjøre hjem selv og trenger ingen til å passe på deg. De fleste kan jobbe på vanlig måte etter behandlingen, men det er vanlig å være hoven etterpå slik at om du har en jobb hvor dette er et problem bør du tilpasse behandlingstidspunktet deretter.

Vanlige bivirkninger de første dagene etterpå er hovenhet og mildt ubehag/smerter. Noe mindre vanlig er nedsatt hudfølsomhet, blåmerke og rødhet i huden. De aller fleste bivirkninger er over innen 5 til 7 dager.

Komplikasjoner

Komplikasjoner etter Belkyra er sjeldne, men siden stoffet påvirker fettceller så kan det påvirke nerver om satt feil slik at det er viktig at Belkyra settes av lege med erfaring fra fettsuging og kjenner anatomien på halsen godt. Hos oss gjøres alle Belkyra injeksjoner av plastikkirurg Christian Tiller.

Resultat etter Belkyra

Målet med Belkyra er å ta bort fettoverskuddet under haken og forskning viser at minst 80% kan forvente meget gode resultater etter opptil 4 behandlinger. Men det er noen få som ikke responderer like godt og grunnen til dette kjenner man ikke. Det endelige resultatet er naturligvis ikke bare avhengig av hvor mye fett som fjernes, men også kvaliteten og hvor elastisk den overliggende huden er. For de aller fleste vil huden likevel trekke seg fint inn etter fettsuging.

Vi håper dette har gitt deg noe av den informasjonen du trenger angående Belkyra behandling hos oss. Du kan bestille uforpliktende konsultasjon ved å fylle ut kontaktskjema eller via e-post klinikk@stapla.no. Du kan også ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Velkommen til oss i Stavanger Plastikkirurgi!