MonaLisa Touch vaginal laserbehandling

Hvordan bestiller jeg time?

Vår kosmetiske sykepleier Elin Ovedal gjør alle behandlingene med laser hos oss. Hun har mange års erfaring med bruken av denne maskinen slik at du er i meget trygge hender. Ønsker du å bestille time eller har noen spørsmål? Ring oss gjerne i dag på telefon 51 55 85 00 eller trykk på bestill time knappen for online booking.

Er du utsatt for vaginale plager som slapphet, tørrhet og svie? Vi har nå endelig gleden av å introdusere behandling med den berømte vaginale lasermaskinen MonaLisa Touch. Vår kosmetiske sykepleier Elin Ovedal har mange års erfaring med bruken av denne maskinen og gjør alle kundebehandlingene hos oss. Les mer om dette her på denne siden!

Hva er MonaLisa Touch og hvordan virker den?

MonaLisa Touch er en behandling som gir vaginal foryngelse («stramming») ved å bruke laserstråler mot skjedeveggen. Det brukes ingen kirurgi eller hormoner, kun laserlys/energi i form av fraksjonert CO2 som punktvis lager små hull og en spesiell type varmeenergi i slimhinneveggen i skjeden. Dette fører blant annet til sammentrekning av slimhinnene og en stimulering av celler som kollagen i skjedeveggen. Resultatet blir både oppstramming og en bedret slimhinneoverflate med tykkere cellestruktur samt bedre blodgjennomstrømming og dermed bedret fuktighetstilstand. Undersøkelser viser at MonaLisa Touch derfor kan hjelpe mot en rekke tilstander, både vaginal «slapphet» samt post-menopausale tilstander som tørrhet, atrofi (tynn/glatte slimhinner), svie og til og med urininkontinens og urinveisinfeksjon!

Hvem kan få behandlinger med MonaLisa Touch?

I utgangspunktet så vil behandlingen passe til de fleste kvinner som har en eller flere av følgende plager: vaginal atrofi (tynne, tørre slimhinner) med smerte under samleie, svie, urin inkontinens eller vaginal slapphet som ønsker stramming («tightening»). De fleste kvinner får noen av disse plagene i overgangsalderen og ikke rent få får slike problemer allerede etter første barnefødsel. Det er ønskelig at du har fått gjennomført en GU undersøkelse med celleprøve hos lege ikke lengre enn 4 måneder før behandling. Resultatet av denne undersøkelsen er det ønsket at du tar med til behandlingen.

Hvordan foregår selve behandlingen?

Behandlingen går ut på at man innfører en tynn laserprobe i skjeden. Deretter påføres laserlyset/energien, en prosess som er så å si smertefri og tar bare 5 til 10 minutter. Det er normalt sett ingen behov for bedøvelse, men vi har lege på klinikken slik at det er mulig å få beroligende medisin om du er veldig engstelig. Det er vanlig å være i fin form etterpå og du kan naturligvis kjøre hjem selv om du ønsker det.

Etter behandlingen

Det er ingen spesiell «nedetid» etter behandlingen og du kan gjenoppta ditt normale liv (inkludert trening) samme dag om du ønsker. Det er ikke uvanlig å merke milde bivirkninger som rødhet, småblødning og hovenhet. Noen merker også forbigående lett sviende ubehag. Slimhinnen trenger noen dager på å «komme seg», slik at i det 1 ukes tid etter behandlingen er lurt å unngå sex, tampongbruk og varme bad.

Det er vanlig for oss å høre at de fleste av de behandlede pasientene opplever en forbedring av både generell livskvalitet og også seksuallivet etterpå som følge av behandlingen. De fleste merker en positiv effekt allerede etter første behandling, men vanligvis anbefaler vi  2-3 behandlinger med cirka 3 uker mellom hver gang. Noen trenger flere behandlinger, men dette vet man først når det har gått en tid og vil avhenge av grad og type symptomer som skal behandles.

Er det noen bivirkninger eller komplikasjoner med denne behandlingen?

MonaLisa Touch er en laserbehandling uten de kjente bivirkninger som medisiner eller kirurgiske behandlinger gir. Risikoen med Mona Lisa Touch er derfor minimal.

 

Medisinsk ansvarlig for laser er plastikkirurg Thale Riisøen.