Arrkorreksjon

Det er vanlig å ønske seg en forbedring av et eller flere arr på kroppen. Imidlertid er det slik at det kan være vanskelig å forbedre arr som først har dannet seg og særlig hvis du har en tendens til å lage stygge arr.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Huden danner alltid arr etter at den er blitt ”åpnet” på et eller annet vis. Dette gjelder enten det er gjennom tidligere operasjoner eller etter skader og uhell. Noen ganger blir arrene mindre pene. Dette kan skyldes enten uriktig arrbehandling, dårlig håndverk fra den som har operert deg eller ikke uvanlig fordi kroppen din har ”overreagert” og laget et alt for stort arr.

Det er meget vanlig å ønske seg en forbedring av et eller flere arr på kroppen. Imidlertid er det slik at det kan være vanskelig å forbedre arr som først har dannet seg og særlig hvis du har en tendens til å lage stygge arr. Hvordan arret blir seende ut er også sterkt avhengig av hvor på kroppen det ligger.

For å vite om ditt/dine arr har forbedringspotensiale ved et plastisk kirurgisk korreksjon er det derfor nødvendig med en konsultasjon hvor vår plastikkirurg får undersøkt arret grundig. Ofte vil det være en gevinst med å prøve å korrigere et arr, men ikke alltid. Man vil ikke operere på arr med mindre det er rimelig god sjanse for synlig forbedring.

Skulle vår kirurg mene at det er god sjanse for forbedring, vil vi hos oss på Stavanger Plastikkirurgi bruke alle kjente teknikker for å lage så pene arr som mulig. Dette kan innebære spesielt små sting, sy i flere lag og endre eller vri arretningen slik at de blir mindre synlig. Husk likevel at det vil bli nye arr også etter operasjonen og utseendet på disse ikke kan garanteres.

Hvem kan opereres?

Alle friske kan i utgangspunktet opereres. Bruker du blodfortynnende medisiner må bruk av disse avklares med vår kirurg før operasjonen.

Hvordan foregår operasjonen?

Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse. Bedøvelsen settes på en slik måte at det gir minst mulig ubehag (tynn nål, ”bedøvelse i bedøvelsen” og evt bedøvelseskrem). Såret lukkes med sting som skal gi penest mulig arr. Mistenkelige hudforandringer sendes alltid inn til undersøkelse av patolog. Dette er inkludert i prisen.

Etter operasjonen

Etter mindre operasjoner kan du gjøre nesten hva du vil allerede rett etter operasjonen. Er inngrepet noe større kan det være lurt å ta det med ro i en dag eller to eller mer. Dette vil du få informasjon om etter operasjonen. Noen ganger er det sting som må tas etter en eller to uker. Dette kan gjøre hos oss uten ekstra kostnad, eventuelt hos fastlege eller annen kyndig person. For maksimalt pent arr så er det viktig med tape behandling selv etter mindre inngrep. Vår plastikkirurg gjør alt han kan for at resultatet skal bli så pent som mulig så vi regner med at du gjør din del av innsatsen og bruker tape etter vår anbefaling. Du vil få full informasjon om dette i forbindelse med operasjonen.

Komplikasjoner

Foruten dannelse av nye arr er komplikasjoner etter slike inngrep svært sjeldne.

Vi håper dette har gitt deg noe av den informasjonen du trenger angående arroperasjon. Du kan bestille uforpliktende konsultasjon hos vår plastikkirurg via e-post ved å fylle ut skjema på siden, eventuelt ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Medisinsk ansvarlig for operasjoner og inngrep er plastikkirurg Bjørn Tore Haga.

Velkommen til Stavanger Plastikkirurgi på Madla!