Brystreduksjon menn (gynekomasti)

Økt bryststørrelse hos menn kan være alt fra en liten kul i et bryst til store kvinneliknende bryster.

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Økt bryststørrelse hos menn kalles på legespråket gynekomasti. Det er en svært vanlig tilstand og skyldes forskjellige ting. De to kanskje vanligste årsakene er vektøkning og tidligere bruk av anabole steroider. Andre årsaker er ”overivrig” pubertet, generell aldring, arvelighet og ulike sjeldnere sykdomstilstander. Veldig ofte er det ingen kjent årsak, det er rett og slett ingenting annet galt enn at et eller begge brystene har blir for store.

Det kan være veldig vanskelig å gå rundt med for store bryster som mann og det er faktisk ganske vanlig å bli sosialt hemmet i større eller mindre grad avhengig av hvor stort problemet er. Man kan for eksempel få kommentarer og det kan være vanskelig å vise seg frem i bar overkropp eller t-skjorte. Det er derfor relativt vanlig operasjon hos menn å få brystpartiet gjort mindre og flatere.

Hvem kan opereres?

Alle fysisk og psykisk friske menn med realistiske forventninger til hva som kan oppnås kan i utgangspunktet opereres. Bruker du blodfortynnende medisiner må bruk av disse avklares med vår kirurg.

Hvordan foregår operasjonen?

Et bryst består av tre typer vev: hud, fett og kjertel. Det finnes en rekke ulike metoder å operere bort brystene på og valg av metode vil avhenge av om du trenger å fjerne en, to eller alle tre typene vev.  Har du for eksempel bare en liten hard kul under brystvorten, vil dette fjernes nokså lett gjennom et snitt i nedre kanten av brystvorten. Dette kan gjøres i lokalbedøvelse. Har du derimot store bryster med mye fett og hengehud, vil dette som oftest kreve både fettsuging og hudfjerning med en åpning rundt brystvorten.

Det blir alltid sydd med tråder som forsvinner av seg selv og på en slik måte at det skal bli minst mulig synlige arr.

Etter operasjonen

Etter operasjonen vil du behøve å ta det helt med ro minst en dag eller to etterpå. For at hud og brystvorte skal feste seg tilbake til brystkassen på best mulig måte og for å redusere sjansen for væskedannelse, skal man som regel bruke støttebånd dag og natt i 3 uker og dagtid i ytterligere 3 uker etter en operasjon. Dette gjelder ikke mindre operasjoner hvor en uke eller to som regel er nok. Har du tung fysisk jobb må du påregne minst et par uker før du er helt klar igjen, ved større operasjoner ytterligere 1-2 uker. Du vil få full informasjon om dette i forbindelse med valg av operasjon. For maksimalt pene arr så er det for øvrig viktig med tape behandling av arrene i tiden etterpå, vanligvis til arrene ikke lenger er røde eller rosa.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er meget sjeldne, men som med alle kirurgiske inngrep kan det tilkomme blødning og infeksjon. For å redusere blødningsrisikoen er det veldig viktig å følge våre instrukser etter operasjonen og å ta det med ro de første dagene etter operasjonen. Andre problemer som kan oppstå er ujevnheter, væskedannelse i operasjonsområdet samt forbigående ømhet og redusert følelse i brystvortene.

Bestill time til uforpliktende konsultasjon i dag ved å fylle ut skjemaet bestill konsultasjon på denne siden, her kan du også sende oss spørsmål om det er noe du lurer på angående inngrepet. Du kan selvsagt også ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Medisinsk ansvarlig for operasjoner og inngrep er plastikkirurg Bjørn Tore Haga.

Velkommen til oss på Stavanger Plastikkirurgi!