Fettsuging av underliv

Permanent fettfjerning med fettsuging (også kalt liposkulptur) er etter brystforstørrelse det aller vanligst utførte kosmetisk kirurgiske inngrep i verden.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Kroppen vår er skapt slik at det er noen områder med ekstra mye fett som ikke så lett lar seg slanke bort. Ved å fysisk fjerne dette fettet ved fettsuging, vil cellene fjernes – for alltid! Skulle du gå opp i vekt senere, vil det fettsugde området alltid ha færre fettceller og du vil relativt sett legge på deg mindre her enn du ellers ville.

Fettsuging utført av kyndig plastikkirurg er derfor permanent og er ikke en metode som må forveksles med mer eller mindre useriøse ”ytre” metoder for fettfjerning («smelting») som tilbys på markedet der ute hvor du kan risikere å betale tusenvis av kroner for svært liten eller ingen effekt.

Hvem kan få fettsuging?

Fettsuging kan gjøres hos psykisk og fysisk friske voksne i alle aldre. Områder som kan gi gode resultater er mage, hofter, sete, flanker, utside av lår, innside av knær, ankler, rygg, hake, bryst og over underlive for å nevne det viktigste. Fettsuging kan også være et viktig tillegg ved andre kirurgiske inngrep som mageplastikk, brystreduksjon og ansiktsløftning.

Det er viktig å presisere at fettsuging ikke er en slankemetode i seg selv. Fettsuging kan fjerne områder med ekstra mye fett og kan ikke brukes til generell ”uttynning” av kroppen. Er du mye overvektig, det vil si har en kroppsmasseindeks over 30 (vekt i kg delt på din høyde i meter ganget to ganger), vil du for eksempel som regel behøve å gå ned i vekt før du kan få utført fettsuging.

Det er noen sykdomstilstander som gjør at man ikke skal opereres. Dette er for eksempel kjent blødersykdom, blodpropptendens, alvorlig psykisk sykdom og allergi mot bedøvelsesmidler. Misbruker du alkohol, medikamenter eller rusmidler skal du ikke opereres. Har du hatt alvorlig spiseforstyrrelse, må du fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at det er ok med operasjon. For å sikre rask tilheling og redusere risiko, bør røykere stanse eller redusere nikotinbruk til et absolutt minimum de siste 14 dagene før og 7 dager etter operasjonen. Bruk av blodfortynnende medisiner avtales med legen i god tid før operasjonen.

Fettsuging av venusberg /penisrot

Mange opplever etter slanking at det er vanskelig å slanke bort fett over venusberget. Mens noen synes dette er et sted hvor en mindre fettansamling er fint, synes andre at den forstyrrer i forhold til kurvene kroppen ellers har om det blir for mye. Fettsuging av dette området er en relativt enkel prosedyre som kan gjøres med godt resultat i lokalbedøvelse. Det er også verd å nevne at mange kvinner med årene mister volum av de ytre kjønnsleppene og at en løsning kan være å overføre fett til dette området, eventuelt fra venusberget.

Tilsvarende for menn kan økt fettmengde over roten av penis skjule opptil flere centimeter av manndommen. Fettsuging av dette området vil dermed kunne gi tilsvarende gevinst tilbake (som en ”indirekte penisforlengelse”).

Hvordan foregår operasjonen?

Avhengig av hvor fettsugingen skal gjøres og hva som er avtalt, vil du enten få narkose eller utvidet lokalbedøvelse under operasjonen. Selve inngrepet gjøres ved at kirurgen først setter inn en blanding av lokalbedøvelse og vann før fettet tas skånsomt ut med en spesiallaget kanyle. Det blir ingen store arr etter operasjonen, kun små merker etter disse tynne kanylene.

Etter operasjonen

Etter operasjonen skal du ligge og hvile på klinikken i 1-2 timer. Deretter kan du reise hjem ved å bli hentet av noen du kjenner. Du kan ikke kjøre hjem selv. Det første døgnet skal du ha en voksen sammen med deg og du kan ikke være lenger unna enn ca to timers kjøring fra klinikken (ved behov kan vi hjelpe med bestilling av hotellrom i nærheten av klinikken).

De første dagene vil du kjenne deg øm i det opererte området. Når det gjelder aktivitet så skal du ta det helt med ro de første 2-3 dagene, deretter kan vanlig lett aktivitet gjenopptas. Selskapeligheter bruker å gå bra etter ca 1-2 uker mens tung fysisk aktivitet som løping og vekttrening bør utsettes til 4-6 uker etter operasjonen. Som regel kan du gå på jobb allerede et par dager etterpå om du har fysisk lett jobb. Det er likevel viktig at du har planlagt det slik at du har mulighet til å holde deg i relativ ro minst den første uken etter operasjonen. De som får utført vann-assistert fettsuging kan regne med å være raskere i gang igjen etterpå.

Under operasjonen blir det laget en rekke med tynne ”luftkanaler” hvor det tidligere var fett. For å presse hulrommene sammen og på den måten få den nye slankere figuren, er det viktig å bruke kompresjonstøy i totalt 3-6 uker etterpå for å gjøre resultatet så godt som mulig.

Det er vanlig å være noe hoven den første tiden og det endelige resultatet etter operasjonen kommer derfor etter minst 3-6 måneder.

Komplikasjoner

Komplikasjoner etter slike inngrep er svært sjeldne og fettsuging gjort på riktig måte kan anses som trygt. Det kan oppstå nummenhet og ømhet i huden, dette bruker å gi seg i løpet av maksimalt et års tid. Det kan oppstå ujevnheter, dette kan skje uansett hvilken metode for fettsuging som gjøres. Noen ganger vil de kunne korrigeres i ettertid. Ofte tolereres mindre ujevnheter godt da den slankere figuren uansett er å foretrekke.

Resultat etter operasjonen

Målet med operasjonen er å ta bort fettoverskuddet. Det endelige resultatet er ikke bare avhengig av hvor mye fett som fjernes, men også kvaliteten og hvor elastisk den overliggende huden er. For de aller fleste vil huden trekke seg fint inn etter fettsuging.

Vi håper dette har gitt deg noe av den informasjonen du trenger angående fettsuging av venusberg /penisrot. Du kan bestille uforpliktende konsultasjon hos vår dyktige og erfarne plastikkirurg ved å fylle ut kontaktskjema på denne siden eller via e-post klinikk@stapla.no. Du kan også ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Velkommen til oss i Stavanger Plastikkirurgi!