Hårfjerning

Har du sjenerende hårvekst du ønsker å bli kvitt på en mer permanent basis? Vi tilbyr permanent hårfjerning med et av markedets aller beste maskiner, nemlig Light Sheer Duet fra Lumenis.

Hvordan bestiller jeg time?

Vår kosmetiske sykepleier Elin Ovedal gjør alle behandlingene med laser hos oss. Hun har mange års erfaring med bruken av denne maskinen slik at du er i meget trygge hender. Ønsker du å bestille time eller har noen spørsmål? Ring oss gjerne i dag på telefon 51 55 85 00 eller trykk på bestill time knappen for online booking.

Light Sheer Duet fra Lumenis er en diodelaser og er ansett for å være selve «gullstandarden» for permanent hårfjerning. Denne maskinen benyttes ved tallrike hudbehandlingssentre i USA og resten av verden. Alle behandlingene gjøres av vår meget erfarne kosmetiske sykepleier Elin Ovedal som har over 19 års erfaring med lasere i kosmetisk sammenheng. Les mer på denne siden!

Hvordan virker Light Sheer Duet?

Light Sheer Duet virker ved å pulse laserlys igjennom huden og ned til hårsekkene. Dette lyset tas opp i hårsekkene og omdannes til varmeenergi som gjør at hårsekkene varmes opp så mye at de ødelegges. Dette gjør at de naturlig nok ikke klarer å lage noen nye hår etterpå. Så hemmeligheten er å ha ha en maskin som har tilstrekkelig styrke for å ødelegge hårsekken tilstrekkelig og at maskinen har helt riktig bølgelengde på lyset sitt for å mest mulig kun påvirke hårsekkene og ikke hudstrukturene som ligger rundt.

LightSheer Duet er godkjent i Norge av Norsk stråleverntilsyn. Maskinen har to forskjellige behandlingshoder. Et brukes hovedsakelig i ansiktet og på andre mindre områder som fingre, tær og ankler, men det andre brukes på større områder av kroppen som legger, lår, rygg og så videre.

Hvordan foregår en behandling med Light Sheer Duet?

Hårfjerning med diodelaser foregår ved å varme opp hårsekken. Rundt hårsekkene sitter smertesensorer som naturlig nok registrerer dette og du vil dermed merke en sviende fornemmelse ved hver lyspuls. Men med denne maskinen er lyspulsene svært kortvarige slik at det er vanlig å registrere lite eller ingen smerte for hvert skudd. Behandlingen blir derfor ofte betegnet som «smertefri» og særlig vil du kjenne lite sammenlignet med for eksempel elektrolyse.

Er det noen spesielle forberedelser du må gjøre før behandling?

  • Du må ikke ta solarium eller utsette huden for naturlig sol de siste 3-4 uker før behandling. Dette fordi hud som er blitt brun hindrer laserlyset å trenge igjennom  il hårsekkene. Det øker også risiko for pigmenttap i huden.Etter behandingen kan du sole deg etter 3-4 dager.
  • Du må ikke vokse, tape-fjerne eller nappe hårene de siste 4 ukene før behandlingen. Slike behandlinger fjerner hårsekkene som laseren skal virke på!
  • Området som skal behandles må være rent og barbert. Begynn gjerne å barbere 1 uke før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase som er fasen da laseren virker på håret. I ansiktet kan du barbere hårene daglig, men ikke dagen før og samme dag som behandling. På kroppen er det en fordel om du ikke barberer deg de siste 2-3 dagene før behandling slik at vi ser hårene under behandlingen.

Hvem kan få behandling med Light sheer duet?

De aller fleste friske personer over 18 år kan få behandling. Et unntak er gravide som må vente til barnet er kommet. Ammer du så kan du få behandling. Har du brukt tabletten Roaccutan (feks mot kviser) skal du unngå behandling med laser før det er gått ca et år etter avsluttet kur.

Hvilke resultater kan man forvente etter behandling?

Det er bare hårsekkene i den såkalte vekstfasen som ødelegges under behandling. Det er alltid slik at ikke alle hår er i denne vekstfasen og derfor må som regel behandlingen gjentas inntil alle hårsekker i det aktuelle område er ødelagt. Andelen hår som er i vekstfase varierer på de ulike stedene på kroppen og antallet nødvendige behandlinger varierer derfor noe avhengig av hvilken kroppsdel som behandles. Tiden mellom hver behandling vil også variere, for eksempel i ansiktet kan behandlingene gjøres omrtent hver 6 uke mens på kroppen vil tiden være mere mot 2-4 måneder. Det er ikke lurt å utsette behandlingene for mye fordi et lengre intervall gir mindre bra resultat fordi man treffer ikke like mange hår i riktig fase. Det er verdt å merke seg at vi tilbyr alltid 30% rabatt etter 4. behandling på samme område.

 

Medisinsk ansvarlig for laser er plastikkirurg Thale Riisøen.