Hudforbedring med laser

Huden utsettes for stor påkjenning gjennom hverdagen og vil med tiden få redusert kvalitet som flekker, blodkar, rynker, urenheter og/eller tørrhet, fortynnelse.

Hvordan bestiller jeg time?

Vår kosmetiske sykepleier Elin Ovedal gjør alle behandlingene med laser hos oss. Hun har mange års erfaring med bruken av denne maskinen slik at du er i meget trygge hender. Ønsker du å bestille time eller har noen spørsmål? Ring oss gjerne i dag på telefon 51 55 85 00 eller trykk på bestill time knappen for online booking.

Hudforbedring med laser

Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å motvirke eller fikse på dette.

En laser er en kraftig lysstråle av en bestemt bølgelengde som har så mye energi at det kan endre og påvirke huden vår. Ved å bruke de rette lasertypene kan vi derfor påvirke huden vår akkurat slik vi vil slik at du får den endringen du ønsker. Det kan være å fjerne pigmentflekker, blodkar eller uønsket hårvekst, eller det kan være å stimulere huden til å blir tykkere, spenstigere og mindre rynkefri! For fjerning av uønsket hårvekst, klikk på denne linken her. For fjerning av blodkar, trykk her.

Hudforbedring med laser gjøres hos oss med hele tre ulike maskiner: enten en fraksjonert CO2 laser, en erbium YAG laser eller en såkalt IPL maskin. Vi skal her omtale alle tre i tur og orden.

I. Hudforbedring med fraksjonert CO2 laser

Hvis du ønsker å fjerne rynker og andre ujevnheter i huden som arr, store porer og til og med strekkmerker, anbefales behandling med Co2-fraksjonert laser. En CO2 fraksjonert laser anses som gullstandarden og det mest kraftige verktøyet innen slik hudbehandling.

Hva er en Fraksjonert CO2 laser og hvordan virker den?

CO2 lasere har vært brukt innen hudbehandling i en lang rekke år fordi den effektivt «svir» av sliten og skadet overhud og etterlater en glattere hud samt stimulerer til nydannelse av friske hudceller. Problemet med tradisjonell CO2 lasere var at de kunne være for kraftige og gi for lang tilhelingstid og risiko for pigmentforstyrrelser.  For noen år siden var det dermed duket for en genial idé – hva med å skyte laseren i mange bitte små punkter i stedet og la det være frisk hud imellom?! På den måten så oppnår man omtrent like god effekt men med mye raskere tildeling og mye mindre risiko. Teknikken med å lage slike utallige småhull kalles fraksjonering og dermed såkalte fraksjonerte CO2 lasere.

Hvordan foregår en behandling og hva gjør jeg etterpå?

Du vil få bedøvelse med  krem før oppstart. Under behandlingen kjøles huden godt ned. De fleste opplever moderat svie, men behandlingen er ikke direkte vond. Etter behandlingen får de fleste et par dager med lett hevelse, rød hud og lett skorpedannelse i opp til en uke. Dette er lette bivirkninger som kamufleres med make-up. Har du kundekontakt i jobben, kan det være aktuelt å ta fri noen dager.

Hvilke resultater kan jeg forvente?

En fraksjonert CO2 laser virker både i dypet med stimulering og i overflaten med fornyelse. Resultatene kan være svært gode og mer effektivt enn det meste annet av hudforbedrende tiltak med glattere hud med finere struktur. Det er ofte nok med bare en behandling, men noen ganger kan det være nødvendig med ytterligere behandling hvis det er svært dype ujevnheter som skal behandles.

II. Hudforbedring med ERBIUM fraksjonert laser

På samme måte som CO2 laseren er erbium laseren også fraksjonert, det vil si behandler punktvis for økt sikkerhet og rask tilhelingstid. Erbium laseren er en laser som kun jobber i dybden og stimulerer til nydannelse av frisk, tykk og sunn hud. Det vil si at det blir ikke skorper eller andre påvirkninger på overflaten. Eneste synlige forandringen på overflaten er litt rødhet og kanskje mild hevelse og du kan gå på jobb igjen meget raskt etter behandling (som regel dagen etter).

Erbium fraksjonert laseren anbefales til deg som har litt store porer i huden, pigmentflekker og hvis du ønsker en generell friskere hud. Brukes også på strekkmerker og litt mer overfladiske rynker og arr.

III. Hudforbedring med IPL

IPL står for intense pulsed light og er strengt tatt ingen laser da IPL består av et begrenset spekter av lysstråler og ikke en helt bestemt en som lasere er. Virkningen er uansett i prinsippet likt i og med at lysenergi tilføres huden og stimulerer til nydannelse og fjerner skadde celler.

Vi anbefaler IPL på generell rødhet i huden og pigmentflekker, små og store. IPL er også fin som oppfriskning av huden fordi huden kan være litt rød på behandlingsdagen. Pigmentflekker kan gjerne bli mørkere og ”flasse” etter noen dager.

 

Medisinsk ansvarlig for laser er plastikkirurg Thale Riisøen.