Lårplastikk

Har du enten for mye fett og/eller hud på innsiden av lårene, kan en låroperasjon eller lårplastikk være aktuelt. 

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Det er i utgangspunktet to grupper som ønsker eller har nytte av operasjon. Den ene gruppen er de som har for mye fett og dette kan være både overvektige og normalvektige. Den andre gruppen er de som har mye løs hud, gjerne etter egenslanking eller slankeoperasjon, men løs hud kan også komme ”av seg selv” med økende alder.

Har du overskudd med fett og god hudkvalitet vil det som regel være nok med å gjøre fettsuging av området for å få et fint resultat. Har du derimot løs, overflødig hud vil det derimot ikke være mulig å fjerne dette med kremer, laser eller liknende. Da må hud og fett fjernes fysisk og en slik operasjon kalles lårplastikk eller bare låroperasjon.

Hvem kan opereres?

Alle fysisk og psykisk friske voksne kan i utgangspunktet opereres. Er du mye overvektig (BMI over 30) må du ned i vekt før inngrepet kan foretas. Dette på grunn av kjent økt risiko ved inngrepet. Du kan ikke bruke noen form for nikotin minst fire uker før og to uker etter operasjonen av samme grunn.

Operasjonen

Operasjonen foregår ved at det først gjøres fettsuging, deretter tas bort overskuddet av hud ved en langsgående incisjon på en slik måte at arret skjules så godt som mulig og blir liggende langs innsiden av lårene. Såret syes innvendig i flere lag og vil ikke etterlate seg synlige stingmerker. Det vil noen ganger bli lagt inn dren som fjernes dagen etter.

Etter operasjonen

Etter operasjonen skal du ha på en komprimerende strømpe som skal feste huden tilbake og også forebygge hevelse. Den skal sitte på dag og natt den første uken. Etter dette kan du dusje og kun bruke papir tape (Steri-strips) over området.

De første dagene etter operasjonen vil du kunne merke noe smerter og ubehag og det er viktig at du har ordnet det slik at du kan være mest mulig i ro. Deretter kan du bli mer aktiv, men må regne med å være veldig forsiktig de første to ukene. Normale selskapeligheter kan vanligvis gjenopptas etter ca 2 uker. Full fysisk aktivitet inkludert sex gjenopptas normalt sett etter 4-6 uker.

Komplikasjoner

Det er uvanlig med problemer etter dette inngrepet forutsatt at du overholder røykeforbudet som er meget viktig. Blødning og infeksjon kan skje men er sjeldent. Noe mer vanlig er småsårproblematikk (særlig om du er overvektig, har diabetes eller røyker) og at arret ikke blir så fint som man håper. Vi bruker alle kjente teknikker for å gjøre arrene som pene som mulig og du vil også få nøye instrukser om hva du kan gjøre for at det skal bli så fint som mulig. Du vil kunne oppleve ømhet og nummenhet i huden rundt det opererte området. Sårdannelse grunnet tap av hud skjer nesten utelukkende hos røykere og vil kunne måtte kreve et lite ekstrainngrep senere.

Vi håper du med dette har fått svar på noe av det du lurer på angående lårplastikk. Ønsker du å få vite mer om hva som passer for akkurat deg så anbefaler vi at du snakker med vår plastikkirurg.

Bestill time til uforpliktende konsultasjon i dag ved å fylle ut skjemaet «Bestill konsultasjon» på denne siden, her kan du også sende oss spørsmål om det er noe du lurer på angående inngrepet. Du kan selvsagt også ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Medisinsk ansvarlig for operasjoner og inngrep er plastikkirurg Bjørn Tore Haga.

Velkommen til oss på Stavanger Plastikkirurgi!