Rumpeforstørrelse (Brazilian butt lift)

Å ha en fyldig og spenstig rumpe blir av mange sett på som både attraktivt og ungdommelig. Å få rumpen forstørret eller løftet kirurgisk var tradisjonelt mest etterspurt i Sør-amerika og særlig Brasil, derav kalles et slikt inngrep gjerne for «Brazilian butt lift» (BBL).

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Trenden har for lengst spredt seg til vesten og  er nå blitt en av de operasjonene som øker mest i etterspørsel. Den store fordelen med inngrepet er at du får både fettsugd medfødt overskudd av fett samtidig som du får tilført volum til rumpa – dette gir en forsterket effekt i forhold til «timeglassformen» mange ønsker å oppnå.

Hos oss på Stavanger plastikkirurgi har vi drevet med rumpeforstørrelse med eget fett siden 2014 og har Norges absolutt lengste erfaring med inngrepet og kan vise til gode resultater under meget trygge forhold. 

Hva går en rumpeforstørrelse ut på?

Rumpeforstørrelse med eget fett blir i dag sett på som «idealmetoden»  fordi det kun brukes dine egne celler til å forstørre og ikke kunstige implantater. Metoden er altså helt naturlig hvor du kun gjør en «intern forflytning» med ditt eget fett, det vil si du tar fett fra de delene av kroppen hvor du har noe ekstra som du vil bli kvitt og fyller der du ønsker det. Hos oss gjøres rumpeforstørrelse med overføring av eget fett ved hjelp av vann-assistert fettoverføring (trykk her for mer informasjon om teknikken).

Selve inngrepet gjøres ved at maskinen løsner fettet ved hjelp av lunkent bedøvelsesvann og suger ut fettet under lavt trykk. Deretter filtreres fettet slik at de beste fettcellene kan overføres til de delene av rumpa som trenger ekstra volum. Avhengig av hvor mye fett du har på kroppen, er det vanlig å kunne overføre opptil mange hundre milliliter med fett per rumpeball under et enkelt inngrep. Ønskes enda større volum kan operasjonen gjentas etter 3-6 måneder og da til redusert pris (se prisliste).

For din trygghet og komfort, foregår operasjonen i narkose og du vil til enhver tid passes på av 4 helsepersonell på operasjonsstuen og 1-2 på oppvåkningen, alle spesialister innen sitt fagområde og med lang erfaring innen akkurat dette inngrepet.

Hvilket resultat kan forventes?

Resultatet av rumpeforstørrelse med fett bruker å bli veldig bra. Med vår teknikk er det dokumentert at ca 70% av fettet som overføres vil overleve og feste seg. Sammen med kirurgen så kan du i stor grad være med på å påvirke både hvor på rumpa du ønsker forstørrelsen og hvor stor forstørrelse du vil ha for å oppnå det resultatet du ønsker. Men det florerer mye fotoshoppede bilder av denne operasjonen, særlig fra USA og det er derfor viktig å ha realistiske forventninger til hva som er mulig. En viktig forutsetning for operasjonen er naturlig nok at du ikke er altfor tynn, det må være fett nok å hente fra andre deler av kroppen og det må også være plass til fettet i rumpa. De fleste har imidlertid ekstra fett enten på for eksempel magen, flankene eller lårene som kan brukes slik at det er mulig for de fleste å kunne gjøre et slikt inngrep.

Med vår metode er det i utgangspunktet en permanent virkning av operasjonen, det vil si at cellene som overføres blir værende for godt. Med økt fettmengde i rumpa vil rumpas størrelse naturlig nok følge din fremtidige vekt. Går du opp i vekt, vil rumpa øke ytterligere i størrelse og motsatt om du går ned.

Hvem egner seg for rumpeforstørrelse med eget fett?

Fysisk og psykisk friske kvinner med ønske om forstørrelse av rumpa og som har tilgjengelig fett og ikke altfor stram rumpehud. Du kan ikke røyke eller bruke noen form for nikotin minimum to uker før og 4 uker etter operasjonen da nikotin fører til dårligere overlevelse av fettcellene.

Etter operasjonen

De fleste av våre pasienter er veldig spreke etter operasjonen med relativt lite smerter og ubehag. Noen begynner på jobb igjen allerede etter 1-3 dager(!). Men det er sterkt anbefalt med noen dager med ro etter operasjonen. Full aktivitet gjenopptas vanligvis etter 1-4 uker. Det vil merkes noe ubehag i de fettsugde områdene i en periode etterpå. Som alltid etter fettsuging er det viktig med bruk av kompresjonstøy etterpå i minst 4 uker, helst 6 uker. Dette for at resultatet skal bli så tynt og jevnt som mulig.

En viktig utfordring med dette inngrepet er at fettcellene trenger ro for å få festet seg. Det betyr at du kan ikke ha langvarig trykk på det overførte området i minst 3 uker etter operasjonen. I praksis så innebærer det at du ikke kan sitte på det overførte området i denne tidsperioden med de utfordringene det innebærer. Heldigvis kan vi hjelpe deg med en rekke praktiske råd slik at de fleste pasientene våre sier at det går overraskende fint å komme seg igjennom denne perioden.

Komplikasjoner

Metoden innebærer kun flytting av ditt eget kroppsvev og det er derfor svært sjelden med problemer etter operasjonen så lenge det er snakk om «fornuftige» volumer og at det plasseres på riktig sted. Det må understrekes at dette gjelder her hos oss, og ikke en rekke utenlandske klinikker vi har fått pasienter i fra tidligere. Som eneste klinikk i Norge så tilbyr vi rutinemessig alltid ultralydsjekk av hvor fettet legges under en operasjon – uten ekstra kostnad.  Sjeldne komplikasjoner kan være blødning, infeksjon og væske/cystedannelser. Mindre ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, spesielt ved senere vektoppgang.

Velkommen til oss!

Vi på Stavanger Plastikkirurgi har et godt team med lang og god erfaring med overføring av eget fett og vi er blitt et betydelig kompetansesenter på dette. For å finne ut hva som er mulig for akkurat deg, anbefaler vi at du tar en konsultasjon med vår erfarne plastikkirurg. Bor du i nærheten av klinikken anbefales at du kommer til en uforpliktende konsultasjon, bor du langt unna så kan du sende oss bilder av deg selv på epost så vil kirurgen ringe deg og ta hele konsultasjonen per telefon. Vi er meget godt vant med å ha pasienter som kommer langveisifra slik at dette bruker å gå veldig bra med eget avtalehotell og tips og råd til reisen til og fra klinikken.

Bestill time til uforpliktende konsultasjon i dag ved å fylle ut skjemaet «Bestill konsultasjon» på denne siden, her kan du også sende oss spørsmål om det er noe du lurer på angående inngrepet. Du kan selvsagt også ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Velkommen til oss på Stavanger Plastikkirurgi!