Sterilisering av menn

Vi tilbyr sterilisering av menn (vasektomi). Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse og medfører lite ubehag da det som regel kun kreves små stikk med lokalbedøvelse.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Ferdig med ungeproduksjonen og kona lei av å bruke prevensjon?

Vi tilbyr sterilisering av menn (vasektomi). Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse og medfører lite ubehag da det som regel kun kreves små stikk med lokalbedøvelse. Vi kan også tilby en utvidet «pakke» med smertestillende/beroligende uten ekstra kostnad hvis det er ønskelig.

Inngrepet gjøres hos oss av en meget erfaren kirurg med mange års erfaring i dette inngrepet.

Etter operasjonen

Du bør ha en voksen person lett tilgjengelig det første døgnet etter operasjonen til å hjelpe deg ved behov.

Hvile og aktivitet

For å redusere sjansen for blødning og sørge for minst mulig hevelse bør du ta det med ro de første 2 dagene. Tyngre fysisk aktivitet inkludert seksuell aktivitet kan gjenopptas når du føler for det etter dette.

Som regel kan du gå på jobb allerede 1-2 dager etter operasjonen om du har fysisk lett jobb. Det er likevel viktig at du har planlagt det slik at du har mulighet til å holde deg relativt i ro de første dagene etter operasjonen.

Stell etterpå

De to små sårene er sydd igjen med et sting som vil forsvinne av seg selv innen et par uker. Altså ingen behov for å fjerne noen sting. Det er vanlig å være noe hoven i flere dager etter operasjonen.

Det er viktig med godt renhold etterpå og det anbefales daglig at du skyller området med lunkent vann fra et dusjhode og forsiktig tørking (trykk, ikke gni).

Smerter

Det er naturlig å være noe øm etter operasjonen. Det vanlige er at du kjenner smerter/ubehag på selve operasjonsdagen, men at det blir bedre allerede utover dagen etter. Det kan være noe ømt i flere uker etterpå. De første dagene kan det derfor være behov for bruk av smertestillende, råd om dette hjelper vi deg med. Et godt tips er å ha en pakke paracet hjemme.

Komplikasjoner

Komplikasjoner etter sterilisering er veldig sjeldne. Blødning, løsning av sting (sår) og infeksjon er aktuelle problemer og skulle mot formodning noe slikt skje så vil vi selvsagt hjelpe deg med dette.

Videre forløp og kontroller

Det er viktig å være klar over at du vil ikke være steril med en gang etter operasjonen. Normalt kreves enten minimum 20 tømminger eller 3 måneder avhengig av hva som inntreffer først.

Under operasjonen så tas for øvrig rutinemessig en bit av hver sædleder – disse sendes inn til vevsundersøkelse slik at vi er helt sikker på at riktig struktur er avbrutt. Hvis du likevel ønsker å være 100% sikker på at alt er i orden, må det leveres en sædprøve via fastlegen etter 3 måneder.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time så ta gjerne kontakt ved å fylle ut «Bestill konsultasjon» skjema på denne siden eller ring oss på telefon 51 55 85 00.

Velkommen til Stavanger Plastikkirurgi!