Skip to content

Hudforbedring med medisinsk peeling

Å ha en pen hud av god kvalitet er ikke bare viktig i forhold til å forebygge for celleskader. Huden forteller mye om kroppens helsetilstand.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Å ha en pen hud av god kvalitet er ikke bare viktig i forhold til å forebygge for celleskader. Huden forteller mye om kroppens helsetilstand. God hudkvalitet signaliserer derfor til omverdenen at du er frisk og at du tar vare på kroppen din.

Det finnes en rekke ting man kan gjøre for å få eller opprettholde god hudkvalitet. Ofte er den beste løsningen å gjøre flere tiltak samtidig. Medisinsk peeling er en effektiv måte å få rask hudforbedring på og anbefales i samband med bruk av medisinske hudkremer. Prinsippet er ganske enkelt: Man bruker en peeling av fortynnet syreløsning som ”svir av” det ytterste laget av huden. Dette er utslitte og døde hudceller og peeling vil derfor føre til at ny og yngre hud kommer frem. Hudens ytre celler stimulerer de gjenværende cellene, noe som fører til tykkere, yngre utseende hud av bedre kvalitet. Peeling gjør også at gode hudkremer slipper å måtte jobbe seg igjennom de døde hudcellene, men får virke rett på de cellene de er ment for. Medisinske peelinger vil derfor i tillegg til egen effekt også forsterke hudkremenes effekt. Til tross for at peeling både renser og stimulerer, anbefales det alltid å bruke peeling sammen med et hudkremprogram og kun unntaksvis alene og da kun i mildere varianter.

Det finnes flere typer peelinger og det er viktig å vite at de peelingene vi tilbyr ikke må forveksles med de milde peelingene som brukes av hudpleiebransjen, men er mye kraftigere og mer effektive medisinske peelinger som skal kun forskrives og brukes av leger.

Bivirkninger og komplikasjoner til medisinsk peeling

Utført korrekt og av en trenet lege er medisinsk peeling trygt. Det er også slik at peelene blir mer effektive dess dypere de går. For dype peeler kan likevel føre til pigmentforstyrrelser eller i verste fall arrdannelser. Derfor er det viktig at legen vår får bestemme dybden av peel du skal ha. Pigmentforstyrrelse kan utarte seg både som for lite eller for mye pigment, men bruker som regel å forsvinne innen et til to års tid.

Vår lege har mange års erfaring med medisinske peelinger og ikke minst kompetanse til å hjelpe deg med tilhelingen etterpå.

Vi håper med dette at noe av det du måtte lure på angående medisinsk peeling er besvart. Du kan bestille time til behandling eller uforpliktende konsultasjon hos oss ved å fylle ut «Bestill konsultasjon» skjema på denne siden eller ved å ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Velkommen til oss på Stavanger Plastikkirurgi!

Register Here to Attend

Fill in the form, or, if you prefer, Send Us An Email