Skip to content

Labiaplastikk / Indre kjønnsleppeoperasjon

En operasjon på de indre kjønnsleppene kalles labiaplastikk.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Vanlige grunner til å ønske seg operasjon er at kjønnsleppene er enten for store, de stikker utover eller at det er stor sideforskjell. For de fleste er dette en tilstand som utvikles i forbindelse med puberteten, men det kan også oppstå med årene etter for eksempel fødsel, vektøkning, hormonelle påvirkninger eller en eller annen form for kronisk irritasjon. Det er ikke uvanlig å ha plager som ubehag ved fysisk aktivitet som for eksempel sykling, seksuell aktivitet eller liknende.

Hvem kan opereres?

I utgangspunktet kan alle friske voksne kvinner opereres. For at det skal være et reelt forbedringspotensiale med operasjonen, må det ved undersøkelse være tydelig at de indre kjønnsleppene er lengre eller større enn de ytre. Eventuelt kan det også være en tydelig forskjell på de to sidene i størrelse eller form.

Hvordan foregår operasjonen?

Inngrepet tar cirka 30 minutter og foregår i lokalbedøvelse. Når bedøvelsen er satt vil du ikke ha noen smerter under operasjonen. Føler du behov for det, kan du i tillegg få avslappende medisiner, men husk at da kan du ikke kjøre hjem selv og du behøver å bli hentet etter operasjonen. Under hele inngrepet vil en av våre ansatte være ved din side tilgjengelig for deg ved behov.

Det finnes flere operasjonsmetoder å velge mellom. Kirurgen vil gå igjennom disse med deg på forhånd og sammen med deg velge den metoden som gir størst sjanse for pent og trygt resultat.

Etter operasjonen

Det er vanlig med ømhet i noen dager etter inngrepet, men ellers er det generelt lite smerter. Om du ønsker det, så kan du få med resept på smertestillende etter operasjonen. Det er vanlig å kunne returnere tilbake til jobb og dagliglivet nokså raskt etterpå, gjerne 2-3 dager. Du må regne med å avstå fra seksuell aktivitet i området i 4 uker. Etter operasjonen vil du få både muntlig og skriflig informasjon fra oss om hva du skal gjøre etter inngrepet.

Komplikasjoner

Det er generelt uvanlig med komplikasjoner etter labiaplastikk. Dette er et blodrikt område og det er derfor normalt at det kan komme noen bloddråper de første par dagene. Du vil få med et godt truseinnlegg fra oss etter operasjonen for dette. Større blødning er veldig sjeldent. For tidlig løsning av sting, småsårdannelse og mindre ujevnheter kan forekomme unntaksvis.

Ta kontakt

Vi håper med dette at du har fått besvart noe av det du lurer på rundt kjønnsleppeoperasjon. Lurer du på om dette er en operasjon for deg, anbefales en konsultasjon med vår plastikkirurg som har lang og god erfaring med slike operasjoner. En slik konsultasjon er uforpliktende og gjøres ved å fylle ut «bestill konsultasjon» skjemaet på denne siden. Du er også velkommen til å ringe oss på telefon 51 55 85 00. Ønsker du en av våre kvinnelige ansatte eller en venninne tilstede ved undersøkelsen er dette selvsagt mulig.

Medisinsk ansvarlig for operasjoner og inngrep er plastikkirurg Bjørn Tore Haga.

Velkommen til oss på Stavanger Plastikkirurgi!

Register Here to Attend

Fill in the form, or, if you prefer, Send Us An Email