Skip to content

Rynkebehandling med fillere

Fillere er en type gelè laget av hyaluronsyre, som er en av hudens naturlige fuktbindende stoffer.

Bestill konsultasjon

Ønsker du konsultasjon fra vår lege eller svar på spørsmål? Fyll ut skjema og vi kontakter deg!

Vennligst ikke del personsensitive opplysninger i henvendelsen.

Fillere er en type gelè laget av hyaluronsyre, som er en av hudens naturlige fuktbindende stoffer. Denne gelén legges i huden som et fyllestoff (derav det engelske uttrykket ”filler”) for å glatte ut linjer, rynker og furer. Det brukes også for å forme ansikt og egner seg utmerket for å forstørre lepper. Slike fillere er på kort tid blitt meget populært på grunn av gode resultater og svært lite komplikasjoner. Et annet stoff som også kan brukes som filler er ditt eget fett.

Den aller første filleren som kom på markedet var Restylane laget av firmaet Q-med i Sverige. Denne er fortsatt i salg, og kan sees på som den originale hyaluronsyrefilleren. Det finnes i dag en rekke kopiprodukter og videreutviklinger av Restylane med det samme virkestoffet hyaluronsyre, men med ulike egenskaper på gel’en, tilpasset forskjellige bruksområder. De mest kjente merkene som vi fører er Restylane, Juvederm og Belotero, alle gode på sin måte avhengig av hva du ønsker å oppnå.

Hvor kan jeg bruke fillere?

Fillere kan i prinsippet brukes i huden over hele kroppen. Imidlertid er det naturlig nok i ansiktet hvor virkningen vises best og brukes mest. Vanlige områder hvor fillere gir gode resultater er i linjer og furer rundt munnen og kinn, ”sinterynken” i panna, dype linjer i panne og rundt øyne. Flere og flere ønsker også forming av ansiktet som å fremheve kinnben eller forstørre lepper, og da er fillere det enkleste og beste valget.

Hvor lenge varer behandlingen?

Fillere virker i huden i omtrent 6-18 måneder avhengig av hvilken hudtype du har og sirkulasjon i huden. Generelt må man etterfylle noe raskere i leppene enn i huden ellers.

Hvem kan bruke Restylane?

I prinsippet kan alle friske kvinner og menn bruke fillere. Imidlertid må du vente hvis du har infeksjon eller spesielle utslett i huden der du skal behandles. Hvis du er usikker, kan du snakke med vår behandler om dette. Har du blødningssykdom eller står på blodfortynnende medisiner må du avklare dette med vår lege før eventuell behandling.

Hva skal jeg gjøre etter en behandling?

Behandlingen tar noen få minutter avhengig av hva slags bedøvelse du vil trenge. Resultatet vises med en gang. Du kan dra rett på jobb eller gjøre hva du ønsker etter behandlingen. Det er vanlig å bli lett rød og hoven på behandlet område. Make-up må du vente med til dagen etter. Du skal ta minst mulig på det behandlede området så ikke preparatet forflytter seg. Du vil få full informasjon om hva du skal gjøre når du komme hos oss. Behandlinger med filler gjøres av både sykepleier og lege hos oss.

Vi håper med dette at du har fått svar på noe av det du måtte lure på angående behandlinger med filler. Du kan bestille time til uforpliktende konsultasjon eller behandling via «Bestill konsultasjon» skjema på denne siden eller ringe oss på telefon 51 55 85 00.

Medisinsk ansvarlig for injeksjoner er plastikkirurg Thale Riisøen.

Velkommen til Stavanger Plastikkirurgi!

Register Here to Attend

Fill in the form, or, if you prefer, Send Us An Email