Livet er i stadig endring og tatoveringen som en gang virket som en god idé passer kanskje ikke lengre. Eller ønsker du en ny tatovering over den gamle? Det kan være mange grunner til ønske å ta bort en tatovering, og forskning antyder at minst 50% angrer på en eller flere tatoveringer i løpet av livet. Uansett grunn så kan det være mulig å få fjernet den! Vi på Stavanger Plastikkirurgi har vært så heldige å få sykepleier Elin Ovedal fra tidligere Rogaland Laserklinikk til å begynne hos oss – hun har mange års erfaring med tatoveringsfjerning med laser og hva er vel da mere naturlig enn at vi nå har gått til innkjøp av den aller beste maskinen som finnes på markedet i dag – pico laserteknologi endelig til Stavanger – les mer om dette her!

Teknologien bak tatoveringsfjerning

1. Raskere puls: En tatovering er på en måte et “fargelagt arr” hvor en nål har gått inn i huden og lagt igjen et fargestoff. Dette kan være ulike fargestoffer, ulike farger og ikke minst ulik dybde i huden. Dette gjør det utfordrende for et apparat å effektivt kunne fjerne mange tatoveringer. Tradisjonelt har det vært maskiner med såkalt “nano” teknologi som har vært verktøyet man har tilgjengelig. En slik maskin har som navnet antyder laserpulser på nanosekunder (milliontedels sekund). Dette er pulser som bryter de små pigmentene ned slik at de forsvinner. Problemet har vært at nanosekundpulser ikke har virket på de aller minste pigmentene. Derfor har det nå kommet enda mere avanserte maskiner som pulser laserlys enda raskere – i picosekunder som er 1/1000 del raskere enn nano! Picolaserteknologi virker derfor på enda mindre pigmenter og større del av tatoveringen forsvinner. Det kan på en måte sammenliknes med en stein ned til grus med nano og deretter til sand med pico.

2. Kraftigere styrke: Et annet viktig aspekt med laserbehandlingen er selve virkningsmekanismen. Laser er egentlig lys av en bestemt bølgelengde. Ulike bølgelengder av lys tas opp (absorberes) av ulike farger. Når lys av en bestemt bølgelengde treffer huden og pigment av “riktig” farge så tas lyset opp i pigmentet og omdannes til en “lydbølge” som rister eller sprenger pigmentet. Dess større energi dette lyset har, dess kraftigere lydbølge og dess mere pigment sprenges. Dette er grunnen til at vi har valgt å investere i Lumenis PiQo4 – en maskin med suveren styrke på over 10 ganger konkurrerende systemer for både bølgelengdene 1064nm and 532nm (styrken er henholdsvis 650mJ & 325mJ for spesielt interesserte :).

3. Større energipunkt: En annen stor fordel for deg som kunde er at denne maskinen har en opptil 4 ganger så stor punktstørrelse på selve laserlyset som noen annen maskin på markedet i dag.Større punktstørrelse betyr ikke bare raskere behandling og dermed mindre ubehag, det gir også en større spredning av energien og dermed lavere risiko for blemmer, misfarging og arrdannelse.

4. Bredt fargespekter: Som nevnt tidligere så er det slik at fargen på tatoveringen tar til seg spesifikke bølgelengder med lys. Derfor må man ha ulike bølgelengder for å ta de ulike fargene. Lumenis PiQo4 tilbyr derfor hele 4 ulike bølgelengder for å sikre å kunne behandle et så bredt spekter av farger som mulig. Disse fire bølgelengdene er  1064nm, 532nm, 650nm og 585nm – til sammen siktes det da inn hele 9 av de vanligst brukte tatoveringsfargene fra lys oransje til mørkeste sort. Med Lumenis PiQo4 så kan du slette regnbuen, bokstavelig talt!

Hvem kan gjennomføre en tatoveringsfjerning?

De fleste kvinner og menn over 18 kan gjennomføre behandling. Vi behandler ikke gravide, du må da eventuelt vente til etter fødselen. Det finnes noen medisiner som kan gjøre huden lysømfintlig, informer derfor alltid behandleren om dine medisiner på forhånd.

Generelt om sol og laserbehandling

Det bør gå minst 3 uker etter “mye” soling før du kan gjøre en behandling. Har du brukt solkrem og huden ikke er brent eller veldig brun, er det dog mulig å begynne noe tidligere.
 
Etter laserbehandlingen bør du vente 3-4 dager før du kan gå i solen.

Generelt

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time så ring oss i dag på telefon 51 55 85 00, eller trykk på “bestill konsultasjon” knappen på denne siden for å sende en henvendelse per e-post. Hjertelig velkommen til behandling av dine tatoveringer hos oss på Stavanger Plastikkirurgi!
 
 
Medisinsk ansvarlig for laser er plastikkirurg Thale Riisøen.

Recommended Posts